Spørsmål og svar om bilforsikring

Nedenfor finner du svar på spørsmål vi ofte får om bilforsikring. Fi​nner du ikke svar på det du lurer på, kontakt oss gjerne på telefon 02400.

Her kan du sjekke pris på bilforsikring​

Hvordan endrer jeg kjørelengde på bilforsikringen min?

​Svar: ​

Du kan raskt og enkelt endre kjørelengden ved å kontakte kundeservice på telefon 02400 eller sende oss en e-post.

Gjelder bilforsikringen i utlandet?

​Svar:

​Bilforsikringen gjelder i land som inngår i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) og Sveits. Skal du bruke bilen i øvrige deler av Europa, eller i Israel eller Tyrkia, gjelder bilforsikringen i 3 måneder.

Vi anbefaler at du har med Grønt kort dersom du skal bruke bilen i utlandet. Dette er et internasjonalt bevis på at du har ansvarsforsikring på bilen din.

 

Dekker forsikringen utgifter til advokat?

​Svar:

Ja, forsikringen inkluderer rettshjelp. Det betyr at forsikringen dekker utgifter til advokatbistand for en rekke nærmere spesifiserte tvister

Les mer om rettshjelp

 

Hvilken egenandel er det ved skade på glassrute?

​Svar:

​Ved delkasko-, kasko-, og superforsikring er bilens frontrute, side og bakvinduer, samt glasstak og takluker av glass forsikret. Hvis du må skifte ruten er egenandelen 2000 kroner. Ved reparasjon av glassrute er det ingen egenandel.

Vi samarbeider med en rekke bilglassverksteder, og bruker du en av disse for reparasjon eller skifte av glassruten trenger du ikke å kontakte oss.

 

Kan jeg bruke bilen til øvelseskjøring?

​Svar: ​

​Ja, du trenger ikke å gjøre endringer på forsikringen dersom du bruker bilen til øvelseskjøring. Under øvelseskjøring anses læreren som fører og eleven som passasjer.

Hvis bilen har førere mellom 18 og 24 år må du huske å melde fra om dette til oss. Dette vil ha betydning for risikoen og dermed prisen på forsikringen.

 

Hva gjør jeg hvis jeg trenger veihjelp?

Svar:​

​​I Norden:

Ring 02400 ved behov for veihjelp. Har du kasko- eller superforsikring hos oss får du i tillegg veihjelp på din hjemmeadresse dersom bilen ikke skulle starte.

Utenfor Norden:
Ring +47 815 11 848 ved behov for veihjelp. 

Egenandel: 
Egenandelen ved veihjelp er 500 kroner og betales på stedet til bilberger, med mindre du har fått tilsendt et veihjelpsbevis hvor det står 0 kroner i egenandel. Bonusen din vil ikke reduseres ved bruk av veihjelp.