Bilforsikring

Hva kan vi hjelpe deg med?

Hvordan endrer jeg kjørelengden?

​Du kan raskt og enkelt endre kjørelengden ved å kontakte oss på telefon, e-post eller chat.

Kontakt oss

Hvordan oppdaterer jeg kilometerstanden på bilen min?

Du kan enkelt oppdatere kilometerstanden på bilen din ved å kontakte oss på telefon, e-post eller chat.

Kontakt oss

Hvordan legger jeg til eller fjerner tillegg for ung fører?

Du kan legge til eller fjerne tillegg for ung fører ved å kontakte oss på telefon, e-post eller chat.

Kontakt oss

Hvordan bestiller jeg grønt kort?

Grønt kort må bestilles minst fem dager før du skal ut og reise, for at du skal være sikker på å få kortet i posten. Grønt kort kan du bestille her.

Hva gjør jeg hvis jeg trenger veihjelp?

Har du delkasko, kasko eller Super, så er veihjelp inkludert i forsikringen.

Trenger du veihjelp i Norden, ring (+47) 02400.

For veihjelp utenfor Norden, ring +47 815 11 848.

Les mer om veihjelp

Hvordan bestiller jeg skademeldingsskjema?

Skademeldingsskjemaer sender vi deg kostnadsfritt. Bestill skjemaer her.

Dekker forsikringen utgifter til advokat?

Ja, forsikringen inkluderer rettshjelp. Det betyr at forsikringen dekker utgifter til advokatbistand for en rekke nærmere spesifiserte tvister.

Les mer om rettshjelp

Kan jeg bruke bilen til øvelseskjøring?

​Ja, du trenger ikke å gjøre endringer på forsikringen dersom du bruker bilen til øvelseskjøring. Under øvelseskjøring anses læreren som fører og eleven som passasjer.

Hvis bilen har førere mellom 18 og 24 år må du huske å melde fra om dette til oss. Dette vil ha betydning for risikoen og dermed prisen på forsikringen.

Her kan du få svar på ofte stilte spørsmål om bonus.

Les spørsmål og svar om bonus

Når du skal kjøpe eller selge bil har du kanskje noen spørsmål i forbindelse med forsikringen. Vi har tips til hvordan du går fram, både når du skal kjøpe, selge og bytte bil.

Råd ved kjøp og salg av bil

​Bilforsikringen gjelder i land som inngår i EØS og Sveits. Skal du bruke bilen i øvrige deler av Europa, eller i Israel eller Tyrkia, gjelder bilforsikringen i 3 måneder.

Grønt kort er et internasjonalt forsikringsbevis og gjør det enklere å bevise at du har ansvarsforsikring. Det er ikke så mange land som lenger krever at du har med Grønt kort, men vi anbefaler likevel at du har med Grønt kort dersom du skal bruke bilen i utlandet. Se hvilke land som krever Grønt kort på TFF.no

Bestill Grønt kort

Veihjelp i utlandet

Hvis du har delkasko, kasko eller Super, har du veihjelp i hele Europa inkludert i forsikringen. Sjekk forsikringsbeviset ditt for å se hvilken egenandel du eventuelt må betale.

Les mer om veihjelp

Egenandel er den delen av skaden du må betale selv.​​​​​​​​​ Når du kjøper forsikring på bil eller MC, velger du hvilken egenandel du vil ha. Jo høyere egenandel du velger, desto billigere blir forsikringen. Laveste egenandel er 4 000 kroner og høyeste 25 000 kroner.

Unntak fra valgt egenandel

Bilforsikring

  • Egenandelen reduseres med 4 000 kroner hvis du kolliderer med et dyr på veien (forutsatt at du straks melder fra til politiet).
  • Hvis du har forsikringsgodkjent alarm på bilen, er det ingen egenandel ved tyveri av bilen. Forutsetningen er selvsagt at alarmen fungerte før tyveriet.
  • Egenandelen ved skade på glassrute er 2 000 kroner. NB: På Kasko uten leiebil og Basis delkasko (tilbys ikke lenger) er egenandelen ved glasskade forhøyet, minimum 4 000 kroner.
  • Veihjelp har en egenandel på 500 kroner i Norden, men ingen egenandel i resten av Europa. NB: På Kasko uten leiebil og Basis delkasko (tilbys ikke lenger) er egenandelen ved veihjelp forhøyet, minimum 4 000 kroner.
  • Ved skade på motor og gir (forutsatt Super bilforsikring) beregnes egenandelen ut fra kjørt distanse.

MC-forsikring

  • Hvis FG-godkjent tilleggslås ikke er i bruk ved tyveri, dobles egenandelen. Se liste over FG-godkjente låser til MC på FGsikring.no.
  • Du betaler ingen egenandel hvis motorsykkelen treffer et dyr på veien (forutsatt at du straks melder fra til politiet).
  • Du betaler ingen egenandel ved bruk av ansvarsforsikringen.
  • Ved veihjelp er egenandelen 500 kroner i Norden. I resten av Europa er det ingen egenandel.​

Hvis du har Super eller kasko bilforsikring, har du leiebil inkludert i forsikringen.

Med Super får du leiebil for inntil 500 kroner per dag så lenge bilen er på verksted på grunn av en skade som dekkes av forsikringen. Trenger du ikke leiebil, får du 250 kroner per dag i henhold til normal reparasjonstid.

Med Kasko får du leiebil for 350 kroner per dag i inntil 10 dager, så lenge bilen er på verksted på grunn av en skade som dekkes av forsikringen. Trenger du ikke leiebil, får du 125 kroner per dag i henhold til normal reparasjonstid.

Er du usikker på hvilken dekning du har? Logg inn på Mine sider for å få en oversikt.