Pass på skiutstyret ditt

Vær smartere enn tyvene. Her får du syv gode tips for å unngå tyveri av skiutyret ditt.

Hvordan kan du sikre ski- og alpinutstyret ditt?

Slikt utstyr koster ofte mye penger, og er ettertraktet hos skityvene. De fleste tyverier skjer utenfor varmestuer i bakken, restauranter og afterski-barer, og det skal ikke mer til enn et toalettbesøk før tyvene kan være på pletten. 

Tyvene blir bare frekkere og frekkere, og mange tyverier skjer også rett utenfor hytteveggen. Vinterferien og påskeferien er høytider for tyveri. Det er derfor all grunn til å stille seg spørsmålet – hva kan jeg gjøre for å redusere sjansen for at akkurat mitt utstyr skal bli stjålet?

Syv gode tips for å sikre skiutyret ditt

  1. ​Hold skiutstyret ditt under oppsyn. Avtal også med venner at dere passer på hverandres skiutstyr.
  2. Lås fast skiene med en skilås når du ikke bruker dem. Bruk aller helst de låsbare skistativene til alpinanleggene, da tyver lett kan klippe over låsbare vaiere.
  3. Ikke la skiene stå parvis. Plasser skiene adskilt, et stykke fra hverandre.
  4. Ikke legg igjen noe av verdi i bilen. Skiboksen på bilen er en spesielt usikker oppbevaringsplass som enkelt kan brytes opp.
  5. Noter deg produksjonsnumrene på ski- og alpinutstyr. Slik kan politiet identifisere utstyret ved et eventuelt tyveribeslag.
  6. Merk ski- og alpinutstyr. Tyvene unngår gjerne merket utstyr, da dette er mye vanskeligere å selge videre.
  7. Ta dine forholdsregler om natta. Oppbevar skiutstyret innendørs eller i låsbar utebod.

Og til slutt det viktigste tipset av alle – skulle uhellet være ute – husk å ha reiseforsikringen i orden FØR du drar på tur!