Spille golf

Golf er en herlig sport, uansett alder. Du kommer deg ut i naturen i varierende vær, og treffer mange flotte mennesker. I 2016 ble det arrangert NM i golf for 70+, så her er det muligheter – uansett ambisjonsnivå. Det finnes også mange forskjellige golfreiser til både inn- og utland, hvis du ikke ønsker å konkurrere. Noen golfklubber ønsker til og med pensjonister spesielt velkommen på formiddager. Er du heldig, kan du nyte rabatterte priser og golf med kaffe og en sosial ramme.

Les mer om golfforbundet

Dans deg lykkelig

Å danse er en fantastisk måte å få beveget seg og å ha det morsomt på én gang. Dansemusikk utgjør et bredt spekter og det er bare smaken din som setter grensene. Hvis du liker swing, linedance, tango eller historisk dans, kan du sjekke ut Kursagentens dansekurs for seniorer. Her dukker det med jevne mellomrom opp forskjellige kurstilbud i hele landet.

Syng ut!

Det finnes flere undersøkelser som viser at det å synge i kor er bra for helsen, både psykisk og fysisk. Sangen og fellesskapet gjør oss godt og holder oss friskere. Det finnes mange kor i Norge og det er lett å finne et kor å synge i. Se blant annet Norges Korforbund.

Opp på setet eller ut i løypa

Sykling og løping har fått en oppsving de siste årene og det er mange, uansett alder, som både sykler og tar seg en løpetur. Vil du ikke sykle eller løpe, finnes det mange muligheter til å finne andre å svette sammen med. De fleste kommuner har informasjon om treningsgrupper for eldre på sine hjemmesider.

Opplev naturen

Beveg deg ute og opplev naturen gjennom alle årstider. Å gli gjennom naturen i velpreparerte langrennsspor kan være en magisk opplevelse. Å skøyte seg frem på lengdeløpsskøyter over isen, likedan. I snøfrie perioder kan en vandretur på stier i skog og mark gi et stort kick. Eller hvorfor ikke vandre i fjellet gjennom majestetiske daler og topper og nyte viddelandskapet? Uansett hva du måtte ha lyst til, har Den Norske Turistforeningen en mengde herlige aktiviteter.

Les mer om DNT sine turmuligheter

Les bøker i grupper eller start en liten filmklubb

Start en bokklubb! Samle en gjeng med venner som treffes regelmessig – både for det sosiale og for å diskutere den siste boken dere leste. Dette blir en hyggelig måte å få inspirasjon til å lese andre ting enn det du pleier å gjøre.
Her kan du lese tips til å komme i gang med boksirkelen

Hvis du heller ser film, kan du jo ordne filmkvelder? Se en film sammen, og diskuter den i etterkant over en matbit og noe godt å drikke.

Forene nytte og fornøyelser og bli frivilligarbeider

Synes du det ble for stille og tomt når du sluttet å jobbe? har du lyst til å gjøre en arbeidsinnsats, kan du forsøke å jobbe som frivillig.

Det er alltid rom for mennesker som stiller opp frivillig og hjelper andre med forskjellige ting. Kontakt kirkeforsamlinger, Røde Kors, Kirkens Bymisjon, Dyrebeskyttelsen og andre organisasjoner, og hør hva de trenger hjelp med. Eventuelt kan du starte din egen frivilligforening.

Se oppdrag for frivillige

Bli frivillig hos Røde Kors

Oversikt over senioraktiviteter

Ofte er det bare fantasien som setter grensene for hva du kan oppleve som godt voksen. Det kan være lurt å sjekke kommunens hjemmesider med jevne mellomrom for å finne arrangementer og aktiviteter. Det skjer til og med rett som det er at de er gratis.