Helsetelefonen

Få råd av erfarne sykepleiere

Hva feiler det barnet mitt? Få følelser er vondere enn å gå og lure. Særlig når du ser at barnet ditt ikke har det bra. Enda verre er det når du ikke vet årsaken. Men nå finnes det en løsning.

Spør Helsetelefonen om det du måtte lure på  

Ringer du Helsetelefonen, blir du møtt av erfarne sykepleiere som raskt gir deg svar på det du måtte lure på om sykdom og helse. I en hverdag hvor det kan være vanskelig å få tak i fastlegen, hjelper vi deg å avgjøre om barnet ditt trenger legehjelp eller ikke. Ingen spørsmål er for små eller store – det viktigste er at du får den hjelpen du trenger.

Eksklusiv tilgang for våre kunder

Med barneforsikring hos oss kan du ringe gratis til Helsetelefonen og få råd.

  • Åpent 24 timer i døgnet
  • Få svar raskt
  • Motta god veiledning 
  • Spar tid i en hektisk hverdag

Fornøyde kunder

Vi får mange positive tilbakemeldinger fra kunder som har benyttet Helsetelefonen.

Kvinne, 30 år:

”Min to år gamle datter hadde feber og diaré. Jeg var usikker på hva jeg skulle gjøre og ringte Helsetelefonen. Etter samtalen med en kompetent sykepleier ble jeg beroliget, og fikk gode tips og råd.

I ettertid har jeg benyttet tjenesten flere ganger, og har alltid fått god hjelp."

 

Vanlige spørsmål til Helsetelefonen

Helsetelefonen får mange henvendelser hver eneste dag, og mange foreldre lurer på det samme. Her ser du noen av de vanligste spørsmålene. 

Er barnet alvorlig sykt? 

Små barn har vanskelig for å forklare hva som feiler dem. De reagerer dessuten annerledes på sykdom enn større barn og voksne. Symptomene er ofte generelle, i form av nedsatt allmenntilstand og feber, selv ved lokale infeksjoner. Er du i tvil om noe feiler barnet ditt, hjelper Helsetelefonen deg med hva du bør sjekke. 

Hva i all verden er disse røde prikkene? 

Røde prikker på kroppen kan være tegn på ulike sykdommer, som røde hunder, meslinger og vannkopper. Er det vannkopper starter ofte sykdommen med mild feber, før et rødt, kløende utslett dukker opp. Utslettet starter gjerne på brystet og ryggen, og sprer seg deretter til hodebunn, ansikt, armer og ben. Lurer du på hvilken sykdom som forårsaker de røde prikkene, får du raskt råd og hjelp hos Helsetelefonen. 

Barnet mitt har feber – hva gjør jeg?

Feber hos barn er ofte tegn på infeksjon, men kan også oppstå uten at barnet er spesielt sykt. Har barnet feber, bør du passe på at det ikke blir for varmt. Du kan også gi barnet febernedsettende medisin. Som regel vil dette føre til at barnet føler seg bedre. Hvis ikke barnet viser tegn til bedring, gir Helsetelefonen deg råd om du trenger legehjelp eller ikke.  

Hva er dette utslettet? 

Utslett i form av kløende, rød og sår hud kan være eksem. I en hverdag hvor det kan være vanskelig å få tak i fastlegen, kan Helsetelefonen veilede om behandling som lindrer symptomene.

Kilde: Helsetelefonen, tlf 02401

Ta vare på det viktigste du har

Du har sikkert forsikret både bilen din og huset ditt. Men hva med barna dine? Med barneforsikring sikrer du barnas framtid hvis noe skjer. Og du får gratis tilgang til Helsetelefonen, hele året.   

Les mer om barneforsikring

Hvorfor velge If?

Som kunde av oss skal du føle deg trygg på at du vil få hjelp når du trenger det. I tillegg tilbyr vi deg en rekke fordeler, blant annet vårt fordelsprogram som gir deg rabatter og fordeler fra første forsikring.

Les om kundefordelene