Med hund på tur i båt

Tips for å få den firbeinte til å trives ombord

Husk at hunden ikke alltid forstår hva som skjer ombord

For hunden kan det å være i båt være både uvant og skremmende. Å venne hunden til båtlivet fra de er små og ta tilvenningen gradvis er lurt. Vis hensyn til hunden ombord og husk at om skipper er rolig så vil det gjøre at hunden føler seg tryggere og trives bedre selv i uvante situasjoner.

Viktig å tenke på med hund ombord i båt

  • Gi hunden en god luftetur før ombordstigning slik at den får gjort fra seg. En luftet hund vil være roligere.
  • Mat hunden i god tid før båtturen for å forebygge sjøsyke. Kvalmestillende preparater finnes også. Viser hunden tegn til ubehag på båtturen kan det hende hunden egentlig har det best hjemme.
  • Flytevest er helt nødvendig om man skal på båttur med hund. Det er viktig at man har flytevest til riktig vekt, med god passform og en farge som synes.
  • Det er viktig at flytevesten har et solid håndtak på ryggen, slik at hunden kan heises om bord. Lær hunden tidlig at de aldri skal hoppe i vannet fra båten.
  • Før turen er det også viktig å klippe klør for å sørge for at hunden ikke sklir på dekk eller lager riper. Skulle hunden likevel skli og synes det er ubehagelig å gå på dekk kan man få tak i gummisokker.
  • Solen reflekteres fra sjøen og hunder med lav tåreproduksjon er spesielt utsatte for å få problemer med sol og øyne. Bruk solbriller som er tilpasset hund. Har hunden lys hud eller lite pels er solkrem like viktig.
  • Det er alltid lurt å ha med et hundeapotek med de viktigste dersom uhellet er ute og husk at hunden trenger pauser for å få luftet seg.

Skal man til utlandet på båttur er det viktig å gjøre seg kjent med gjeldene regler for reise med hund hos Mattilsynet .

Reiseforsikring også for hunden

Har du reiseforsikring er også hunden din forsikret på reisen. 

Reiseforsikring

Populære hundenavn

Få inspirasjon til hundenavn og se hvor populært navnet på din hund er. 

Søk hundenavn

Hundeforsikring

En god hundeforsikring gir en ekstra trygghet til deg som hundeeier. 

Sjekk vår hundeforsikring