Å reise med hund

Vi gir deg tips til en bedre reise med hunden din

Tenk over hvordan hunden vil oppleve reisen

Skal man reise med hund er det viktig å tenke på hvordan hunden vil oppleve reisen og nye situasjoner. Ta hensyn til hunden og sørg for at den også får en fin reise. Husk å oppdatere informasjon om deg og hunden din på DyreID- eierregister. Registeret kan være til stor hjelp om hunden din blir borte, og finneren ønsker å komme i kontakt med deg.

Viktig å huske på før dere reiser

I planleggingsfasen er det lurt å tenkte over hvilke transportmidler dere skal reise med og om det er tillatt med hund på overnattingsstedene. Det kan være en god ide å forberede hunden på å reise ved å trene på ulike miljøer og tilvenne hunden å være i buret som skal benyttes på turen.

Skal du til utlandet er det en god del flere ting som er viktig å huske på. Det er Mattilsynet som forvalter veterinærbestemmelsene for innførsel av dyr og det er dyreeiers ansvar og sette seg inn i gjeldene lover og regler.

Felles for alle arter er at dyret skal identifiseres med tatovering eller microchip. Hos dyr merket etter 3. juli 2011 er det kun microchip som gjelder.

Hund, katt og ilder som innføres til Norge skal ha med pass, utstedt av veterinær i det landet dyret kommer fra.

Hvilke vaksiner og forebyggende behandling hunden må ha for å reise er avhengig av hvilket land dere skal reise til. For å finne ut av hva dere trenger, bruk Mattilsynet sin veileder.

Selv om man følger råd og anbefalinger fra Mattilsynet er det viktig å være klar over at dyret også kan bli smittet av andre alvorlige infeksjonssykdommer som det offentlige ikke regulerer ved innførsel.

Det er sykdommer som det ikke det er lovpålagt å vaksinere/behandle mot, men som det fortsatt er fare for å bli smittet av når man reiser utenlands. Det er derfor alltid lurt å kontakte veterinærmyndighetene i landet du skal til, eller veterinæren din her i Norge, for råd om smittebeskyttelse og forebyggende behandling.

Henvend deg på rød sone når du kommer med dyr til Norge fra utlandet. Unntak fra den regelen er om du kommer via Sverige med en hund som allerede har lovlig opphold i Sverige. Da kan man passere på grønn sone.

Pakk med hundeapotek som inneholder nødvendig utstyr dersom en skade skulle oppstå. Man kan også ha med reisesyketabletter, flått- og parasittbeskyttelse.

Reiseforsikring også for hunden

Har du reiseforsikring er også hunden din forsikret på reisen. 

Reiseforsikring

Populære hundenavn

Få inspirasjon til hundenavn og se hvor populært navnet på din hund er. 

Søk hundenavn

Hundeforsikring

En god hundeforsikring gir en ekstra trygghet til deg som hundeeier. 

Sjekk vår hundeforsikring