gebiss, ved og teltleir

Det alle meste kan bli stjålet, viser tyveriloggen hos oss i If

Litt over 130 000 tyverier av forskjellig karakter og alvorlighetsgrad anmeldes til politiet årlig. Nettbrett, mobiler, båtmotorer, bildeler og smykker er gjengangere. Listen over stjålne gjenstander er imidlertid både lengre og adskillig mer original enn som så. Her er ti av de mest utrolige tingene som har vært meldt stjålet til oss i If.

Høreapparat: Flere saker med stjålne høreapparater. Som regel i forbindelse med boliginnbrudd. Det er ikke uvanlig at høreapparater ligger i esker som kan minne om smykkeesker. Tyvene har trolig fått seg en overraskelse i etterkant.

Tujahekk: Frekkheten overgår ofte fantasien. Det forsvinner for eksempel overraskende mange hagehekker her i landet, særlig nyplantete tujahekker. En hekk på avveier kan bety et verditap på flere tusenlapper, derfor tar eieren i bruk innboforsikringen. Bærbusker forsvinner også.

Gebiss: Vi i If får ofte henvendelser fra nordmenn på tur. En telefon var fra en dame som ringte fra Spania og snakket snøvlete. Det viste seg at det nye gebisset gnagde henne sår i gummene, derfor la hun det i veska. I et ubevoktet øyeblikk slo vesketyven til.

Vedstabel: En hytteeier ble frastjålet en hel favn ved fra en hytte. Tyven måtte frakte veden hundre meter fra hytta til bilen for å få den med seg. En favn ved tilsvarer en fire meter lang og to meter høy vedstabel med kubber på 30 centimeter.

Utelamper: Løsøre forsvinner lett hvis det ikke er sikret, som en ulåst sykkel i garasjen. Men tyvene er ikke alltid opptatt av om tingene er løse. For ikke lenge siden fikk vi i If beskjed fra en kunde som var frastjålet utelamper. Da han kom ut av huset, trodde han pærene var gått siden det var så mørkt. Ved nærmere sjekk viste det seg at tyven hadde skrudd utelampene ned av veggen mens huseieren var hjemme.

Kåpe: En pelskåpe, stjålet mens den lå innelåst i bil i Spania. I 40 varmegrader.

Teltleir: På Finnmarksvidda har en lavvo med alt innhold blitt meldt stjålet. Andre ganger har omfanget vært enda større. Et jaktlag kom tilbake og oppdaget at hele teltleiren var stjålet: Telt, stormkjøkken, liggeunderlag med mer.

Potenspiller: På ferietur hender det at potenspiller forsvinner. Tyveriene skjer som regel ved at bagasje stjeles, og så får tyvene Viagra på kjøpet. Det blir faktisk stjålet store kvanta potensmidler.

Ulike skipar: Det er ikke uvanlig at familiemedlemmer og vennegjenger stokker om på hverandres ski når de setter dem fra seg i skibakken så skiparene skal bli mindre attraktive å raske med seg. Imidlertid er det mange skityver som har det travelt og oppdager først senere at de har stjålet to ski som ikke hører sammen.

Dashbord: Hele dashbordet på biler har forsvunnet mens eieren var borte.

Innboforsikring for ditt behov

Eier du mye eller lite? Dyrt eller billig? Vi har uansett en innboforsikring som passer deg.

Stopp tyven

Skal du på ferie? Med noen enkle tiltak kan du redusere sjansen for at tyven velger boligen din.