Hvordan unngå innbrudd

Innbrudd er ganske uhyggelig. En ting er at det er kjedelig å oppdage at laptop, lommebok eller andre verdisaker er stjålet. Men mange synes faktisk at det verste er at fremmede har vært i boligen og rotet gjennom skuffer og skap.

If kan hjelpe deg med å erstatte verdien på det som blir stjålet eller ødelagt, men vi kan ikke erstatte ting du har et helt spesielt forhold til. Derfor er det viktig å vite hvordan du reduserer faren for innbrudd i boligen din.

Monter alarm

Å montere en alarm er en svært effektiv løsning. Boliger med alarm har nesten 90 % mindre risiko for å oppleve innbrudd enn boliger uten. En annen måte å redusere risikoen for innbrudd er å bytte til en forsikringsnemdgodkjent (FG-godkjent) lås på ytterdøren – og gjerne sikre vinduene også.

Ta bilder eller film av tingene dine

Et annet lurt tips er å ta bilder eller film av tingene dine. Det hindrer selvsagt ikke innbrudd, men det gjør det lettere å huske hva du faktisk eier.

Boligalarm

Ved å velge alarm via vår samarbeidspartner Sector Alarm får du mer enn en vanlig boligalarm. Du får et tilkoblet, trygt og sikkert hjem.

Unngå sykkeltyveri

Hvert år stjeles det over 10 000 sykler i Norge. Hva kan du gjøre for at ikke din sykkel er sikker?

Stopp tyven

Skal du på ferie? Med noen enkle tiltak kan du redusere sjansen for at tyven velger boligen din.