Dette gjør du

når sykkelen er borte

​​Du kan være så forsiktig som du bare vil, du kan allikevel blir sykkeltyvens offer. Dette bør du gjøre hvis sykkelen din blir stjålet.​​​​​​

  • Meld tyveriet til politiet
  • Gi det FG-godkjente sykkelregisteret beskjed om at sykkelen er stjålet. (Hvis sykkelen ikke var registrert bør du gjøre det nå, men du må ha korrekt rammenummer).​​
  • Meld skade

​​​De fleste syklene stjeles i vinnings hensikt

Det vil si at tyven egentlig ikke er interessert i sykkelen, men i pengene han får nå han selger sykkelen. Og de fleste sykler forblir i nærområdet. Faktisk forblir 80 % i samme kommune eller nabokommunen, samme by eller tilgrensende områder. Det vil si at det er god sjanse for at du vil se sykkelen din igjen dersom du leter etter den.

Begynn gjerne med å ta en titt ved nærmeste stasjon og busstopp. Det kan også være lurt å følge litt med på annonser for sykler til salgs, både i lokalavisen og på nettet. Det går også an å henge opp plakater med bilde av sykkelen.

Du bør være spesielt oppmerksom på sykler som er omlakkert da dette i utgangspunktet må betraktes som suspekt. Dersom du finner en sykkel med bortslipt rammenummer, er det ikke tvil om at den har vært gjenstand for en kriminell handling. Faktisk er det slik at en sykkel uten rammenummer ikke er i forskriftsmessig stand og kan derfor ikke benyttes på vei åpen for allminnelig ferdsel.

Trenger du sykkelforsikring?

Sykkelen din kan dekkes via innboforsikring, If Start, reiseforsikring eller en egen sykkelforsikring. 

Sykkelforsikring

Unngå sykkeltyveri

Hvert år stjeles det over 10 000 sykler i Norge. Hva kan du gjøre for at ikke din sykkel er sikker?

Unngå sykkeltyveri