Garasje

En tørr garasje sparer deg for snømåking og skraping av is. Men hvilken garasje passer best for din bil?​​​​​​​​​

Det er mange fordeler med å la bilen få tak over hodet. Ikke minst på vinteren kan det gjøre livet både mer behagelig og enklere. En garasje kan også bidra til at bilen holder seg bedre og ikke taper seg så raskt i verdi.

I hovedsak finnes det tre typer garasjer
  • kald garasje
  • varm garasje
  • carport

Varm garasje

Oppvarmet garasje har unektelig sine fordeler; Er bilen våt når du setter den inn tørker den fort. Og det er deilig å sette seg inn i en tørr og varm bil neste morgen. Imidlertid kan varmen føre til at det oppstå kondens som igjen øker faren for rust.

Kald garasje

En uisolert og kald garasje med god lufting beskytter bilen bedre mot rust siden det blir mindre kondens, men den tar lengre tid før den ytre fuktigheten blir borte.

Carport

Carport har de samme egenskapene som kald garasje, koster mindre og er enklere å sette opp selv. Installerer du kupévarmer og motorvarmer i bilen kan du få en varm bil selv om den står i kald uteluft.

Skal du bygge garasje?

Skal du bygge ny garasje er det viktig å tenke over hva slags garasje du og familien har behov for. Det er mange typer å velge mellom og prisene varierer sterkt ut fra produsent, kvalitet, størrelse og materialvalg.

Garasjeporter

Hva slags type garasjeport du velger, om du vil ha elektrisk eller ikke, gjør utslag på prisen. Har du en oppvarmet garasje er det ekstra viktig med en god, isolert garasjeport.

Husk å forsikre garasjen

Hvis du eier en enebolig, et rekkehus eller del av en tomannsbolig må du ha en husforsikring. Bygger du ny garasje, husk å inkludere den i forsikringen.