Flyttetips

Det er når du flytter at du oppdager hvor mye du egentlig eier.

Ofte finner du også skjulte skatter i skapene, eller så får du omsider kastet de verste støvsamlerne. Dette er bare noe av sjarmen ved å flytte. Akkurat hvor sjarmerende det blir, avhenger riktignok mye av forberedelsene du gjør. Her får du derfor en liten guide med nyttige tips - både før, underveis og etter flytting:

Før flytting

Tidspunktet

Bestem datoen. Prøv å unngå tidspunkter som skolestart, ferie eller fredager da mange er på farten og du fort havner i kø, stressede situasjoner eller får unødvendig dårlig tid.

Flyttebyrå?

Innhent gjerne tilbud fra flere firmaer, ettersom prisene varierer. Selv om du velger å flytte selv, kan et tilbud fra et flyttebyrå gi en viktig indikasjon på hvor lang tid du kommer til å bruke.

Hvis du velger å bruke flyttebyrå, er det lurt å være ute i god tid. Bestiller du minst et par uker i forveien, reduserer du risikoen for at de er fullbooket. Forsøk også å finne referanser på flyttebyråene, slik at du vet at de er seriøse.

Er dere en mindre husholdning, fungerer det fint å håndtere flyttingen selv, ved hjelp av leiebil og venners muskelkraft. Er dere derimot en stor familie, kan dere spare både tid, penger og krefter på å bruke et flyttebyrå.

Hent også pappesker i god tid, og det kan være lurt å beregne én pappeske per kvadratmeter. Er du usikker, kan du som oftest også få pakkehjelp av flyttebyrået.

Tips! Beregn én pappeske per kvadratmeter.

Den viktigste esken

Pakk en eske med det aller mest nødvendige – de tingene du gjerne vil ha tilgjengelig med en gang du kommer frem. Denne kan inneholde en kjele/tekjele, kaffetrakter, noen kopper/krus, kaffe/te/saft, sukker, kjeks, toalettartikler, dopapir, stearinlys, saks, førstehjelpsskrin og liknende. Et par tallerkener og bestikk, en brødkniv og annet elementært kjøkkenutstyr som en kjele eller steikepanne kan også være greit hvis dere skal lage mat. På denne måten kan du ta deg tid til å spise og slappe av litt før oppakkingen.

Du bør også unngå å pakke ned lamper og belysning før andre ting er ute av huset. Dere kan komme til å trenge all den belysningen dere kan få underveis i flyttingen.

Merking av eskene

Skriv navn på rommets beboer eller rommets navn på esken med sort sprittusj, slik at eskene kan settes på rett sted med en gang. Skriv tydelig og gjerne på alle fire sider, slik at merkingen er synlig, uansett hvordan eskene stables. Elsker du bøker eller musikk, gjør du lurt i å merke eskene godt hvis samlingen er stor. F.eks "Pocketbøker", "Hagebøker", eller alfabetisk hvis du har samlingen sortert.

Eskenes innhold

Når du står nyinnflyttet med 27 esker merket "kjøkken" har du en utfordring. Skriv stikkord til innhold på eskene i tillegg, f.eks "tallerkener", "tørrvarer", "hermetikk", "kjeler" og liknende. Dette sparer deg mange frustrasjoner, og du kan pakke opp i flere omganger.

System i eskene

Pakk gjerne prioritert innhold separat, ikke bland matvarer og pynteting – maten, tallerkener og andre nødvendigheter skal ut og opp først, mens pynten kommer til slutt. Slik unngår du å få mange halvfulle esker stående.

Bestille/avbestille tjenester

Husk å bestille flytting av telefon, bredbånd, strøm, avis og lignende i god tid før du flytter slik at dette er i orden når du kommer med flyttelasset.

Bilen skal være i orden

Din egen bil, enten du bruker den til flyttelasset eller ikke, bør fungere når du skal flytte! Ta den på service hvis det passer, og se over det viktigste - det er kjedelig å stå i veikanten med eller uten flyttelasset!

Kilde: Flytteportalen.no

Er du klar til å forlate redet?

Å flytte hjemmefra er et stort skritt mot voksenlivet. Men det innebærer også en ny type ansvar. 

Ta med deg våre tips på veien

Samboere for første gang

Det kan lønne seg å gå gjennom de praktiske detaljene med en gang, så trenger dere ikke tenke mer på det.

Viktig investering i et trygt forhold

Underveis...

Sikkerhet

Det er fort gjort å ”bare skulle” stikke en kjapp tur innom den nye boligen, og dermed glemme verdiene i bilen. Fordel gjerne roller, slik at det til enhver tid er noen som passer på bilen eller klargjør ting som kan bæres inn.

Belysning

Med mindre det er taklys i den nye boligen din, kan det være smart å ta inn belysningen først. Tenk også på om du trenger en stige eller en gardintrapp for å henge opp lamper.

Beskyttelse

Det kan være greit å ha plast, pledd eller tepper tilgjengelig, slik at man kan beskytte gulvet i den nye boligen. Pass også på at dere fordeler roller, slik at noen står inne og tar imot, mens andre går til og fra bilen. Slik unngår dere å dra inn skitt utenfra.

...Og etter flyttingen

Rengjøring

Enten du eier eller leier, skal stedet du flytter fra være i orden. Dette kan være en slitsom jobb når du har mer enn nok med å flytte dit du skal. Sørg for at all rengjøring starter etter at alle ting er flyttet ut, og spør gjerne venner eller venners halvvoksne barn om hjelp til vasking og ferdigstillelse hvis det blir for dyrt med rengjøringsbyrå.

Gå gjennom forsikringene dine

Får du lenger reisevei til jobben? Er det behov for en bil nummer to plutselig? Går du fra å leie til å eie? Fra leilighet til hus? Får du garasjeplass til bilen din? Alt dette kan være med på å endre både behovet ditt og vilkårene i dine eksisterende forsikringer. Ring oss på 02400 eller send oss en e-post hvis du er usikker, så kan vi gå gjennom forsikringene dine på nytt.