Hvordan sikre barnerommet

Viktige sjekkpunkter

I 2014 var det 2 544 boligbranner i Norge. Tidligere rapporter fra brannvesenet viser at 9 prosent av boligbrannene antas å ha startet i soverommet.

Vår huskeliste 

  • Lading av elektrisk utstyr (lekebiler, dukker, spill, nettbrett o.l) skal kun lades når det er våkne voksne hjemme.
  • Alle elektroniske/batteridrevne leker bør være slått av med av-knappen om natta, selv om de verken lyser eller lager lyd.
  • Sjekk at ikke lamper eller annen elektronikk befinner seg under dyna eller andre skjulte steder.
  • Vær forsiktig med bruk av for mange skjøteledninger på barnerom. Hold utkikk etter svimerker i støpsler, kontakter, lamper eller lignende.
  • Pass på hvilke lamper som finnes på barnerommet. Lamper for nære sengen kan brukes i lek og snus til å bli en brannfare. Spotlights eller såkalte «klype-lamper» kan til og med tas med under dynen for å gi lys, noe som også kan bli brannfarlig. Det beste er å fastmontere alle lamper. Husk også at barn har en tendens til å være røffe mot møblene sine.
  • Vifteovner bør aldri brukes i barnerom uten tilsyn. Bruk heller fastmonterte ovner med lav overflatetemperatur, for å unngå forbrenningsskader. Husk også på avstanden til brennbart materiale, som for eksempel gardiner. De fleste ovner må ha minst 5 cm avstand til brennbart materiale.

Vær føre var ...

  • Gjennomfør vår digitale brannøvelse «Brannleken» på mobil. Brannleken inneholder alle de viktigste stegene i en hjemme-brannøvelse, og gjør det både enklere og mer spennende for store og små å forebygge og trene på brann. 

  • Bruk en optisk røykvarsler på soverommet som raskt kan varsle om ulmebrann med røykutvikling. Hvis du seriekobler røykvarslerne i huset, er du enda tryggere. Husk også å teste røykvarslerne med jevne mellomrom, slik at du vet at de fungerer.

  • Sjekk at brannslokkeutstyret er lett tilgjengelig og klart til bruk. Utfør selv ettersyn av brannslange og brannslokkeapparat. Husk også at brannslokkeapparater regelmessig skal kontrolleres av fagpersoner.

Kjøp sikkerhetsprodukter til fordelaktige priser

Brannleken – årets viktigste lek

For å gjøre det enklere og morsommere å forebygge og trene på brann, har vi laget Brannleken. 

Lek dere tryggere her

Hvorfor barneforsikring

En god barneforsikring supplerer offentlige støtteordninger, og gir økonomisk trygghet for hele familien.

Forsikre det viktigste du har

Sikre din største investering

Med Superdekning er du garantert minst like gode vilkår som du hadde i forrige selskap når du flytter forsikringen til oss.

Sjekk pris på husforsikring