Brannleken

Årets viktigste lek

For å gjøre det enklere og morsommere å forebygge og trene på brann, har vi laget Brannleken.

Lek dere tryggere her

Ingen aldersgrense

På åtte, korte steg tar Brannleken hele familien gjennom ulike ting det er viktig å huske på hvis det begynner å brenne – alt fra å øve på nummeret til brannvesenet og kjenne igjen røykvarslerlyder, til brannslukkerjakt og terping på krabbeferdigheter.

Leken er skreddersydd for mobil og nettbrett, og kan derfor ikke lekes på PC eller Mac. Skriv inn brannleken.no i nettleseren på mobilen eller nettbrett for å starte Brannleken. 

Snurr film

for ekstra lekelyst
 
Vi inviterer små og store til å leke brann.

Gode brannlekentips

  • Har dere brannstige, la alle få prøve å klatre ned.
  • En bra huskeregel for å lære 1-1-0 er å synge "En brann er ikke tull, du må ringe 1-1-0" til melodien «Hvis dine ører henger ned».
  • Vanskeligere enn det høres ut som: Mobiler og nettbrett bør ikke lades om natten. Vaskemaskiner og oppvaskmaskiner burde også få sove.
  • Har du vært bortreist i mer enn 14 dager er det lurt å sjekke røykvarslerne når du kommer hjem. De kan nemlig ha varslet om tomme batterier mens du har vært borte.
  • I noen tilfeller, hvis rømningsveien er full av røyk, er det best å bli på rommet, i leiligheten eller å ta seg ut på en balkong. Gi i så fall tydelige signaler om hvor du er, så du får rask hjelp når brannvesenet kommer.
  • Gå til anskaffelse av seriekoblede røykvarslere. Får en av dem utslag for røyk, piper alle og du blir varslet raskere.

LED eller levende? Ser du forskjellen?

Kanskje tiden er inne for å bytte ut de levende lysene i rommene hvor du ikke er hele tiden? 

Se vår guide til julestemning med moderne lys

Sikre din største investering

Med Superdekning er du garantert minst like gode vilkår som du hadde i forrige selskap når du flytter forsikringen til oss.

Sjekk pris på husforsikring