Barnestemmen har truffet en nerve

Visste du at vi er biologisk programmert til å bli mer oppmerksomme og forsiktige så fort vi hører en barnestemme? Slow Down GPS er en GPS som snakker til deg med barnestemme så fort du nærmer deg områder hvor barn ofte oppholder seg. Du kan selv forbedre appen ved å markere områder du vet er risikoutsatte for barn.

60 000 førsteklassinger på skoleveien

Denne høsten begir nærmere 60 000 førsteklassinger seg ut på sin første skolevei. Det er dermed all grunn for norske bilister til å være bevisst på egen kjøring. Tiden du bruker på å bremse ned i 50 km/t er dramatisk mye lengre enn tiden du bruker i 30 km/t. En diskré påminnelse om å senke farten – fra en barnestemme – kan være alt bilister trenger for å holde riktig fokus.

Barnestemmen fungerer

– Vi er programmert til å bry oss om barn, så når du hører en barnestemme vil det ha den umiddelbare effekten at du blir bevisst på å ta hensyn til barn, sier Julian Treasure, kanskje verdens fremste ekspert på kommunikasjon via lyd.

Julian har en av verdens mest populære TED-foredrag noensinne, med sitt utdanningsforedrag kalt ”Hvordan snakke slik at folk hører etter”. Foredragene hans er sett mer enn 30 million ganger, bare på TED.com. Han har også figurert som ekspert på lydbasert kommunikasjon i Time Magazine, The Economist og The Times.

Julian Treasure

om barn og oppmerksomhet
 
Julian Treasure om Slow Down GPS

Slik kan du bidra - i ditt nabolag

Kanskje er det nettopp nøkkelinnsikten om hvordan en barnestemme påvirker sjåfører som skaper det store engasjementet?  Vi har bedt vanlige folk markere steder i kartet hvor de mener det er ekstra trafikkfarlig for barn. Fra Lindesnes til Honningsvåg er det vist stort engasjement, men kanskje ikke uventet var engasjementet størst i Oslo, fulgt av Bergen, Stavanger og Trondheim. Sjekk engasjementet rundt din lokale skole eller markér et sted du mener sjåfører bør kjøre ekstra forsiktig - se kartet her