Slow down GPS

GPS-en med barnestemme

For å få flere til å senke farten har vi utviklet en litt annerledes GPS. GPS-en begynner å snakke til bilister med barnestemme så fort du er 200 meter eller mindre unna en barneskole eller et annet sted hvor det ofte er barn. Vi er nemlig biologisk programmert til å bli mer oppmerksomme og forsiktige så fort vi hører en barnestemme. En liten påminnelse - fra dem vi bryr oss aller mest om.

Last ned appen
Slow Down GPS her!

Nå kan du hjelpe til:

Gjør skoleveien tryggere

Denne høsten starter 60 000 barn på skolen. Og du kan hjelpe dem med en tryggere skolevei. Det aller viktigste er selvsagt at du kjører ekstra forsiktig. Barns verden er magisk og uforutsigbar, men også litt skummel. Barn er impulsive, og skjønner ikke alltid farene ved å være i trafikken. Så ta det med ro – og beregn god tid hvis du skal ut og kjøre når barna går til og fra skolen.

Men du kan også hjelpe på en annen måte. Slow Down GPS er en kartapp som bruker barnestemmer for å få deg, og alle andre, til å kjøre ekstra forsiktig i områder hvor det er mange barn. Og det er her vi trenger din hjelp: Ved at du går inn og markerer områder hvor det er mange barn der du bor.

Marker flere steder

Vil du hjelpe til med å forbedre appen? Foreslå flere steder der du vet barn ferdes i trafikken, slik at GPS-stemmen endres til en barnestemme. Marker steder på kartet under ved å holde musepekeren på området du vil legge til. Klikk deretter på «Send». Appen oppdateres kontinuerlig.

foreslåtte områder
eksisterende områder

Barnestemme gjør oss mer oppmerksomme

Ved hjelp av teknologi og unike vitenskapelige innsikter, er det lettere enn noen gang å få sjåfører til å senke farten. Slik kan barnestemmer gjøre sjåfører i hele Norge mer hensynsfulle.

Kjør smart ved skolestart

Det er lite som skal til for å gjøre skoleveien tryggere for barna.  

Les våre tips

Sikring av barn i bil

Forskning viser at barna er best sikret i bilen ved å sitte bakovervendt.

Råd om sikring av barn i bil

Hvorfor barneforsikring

En god barneforsikring supplerer offentlige støtteordninger, og gir økonomisk trygghet for hele familien.

Forsikre det viktigste du har