Importere bil fra utlandet

Kjøper du bil i utlandet kan du gjøre et godt kjøp. ​​Samtidig er risikoen for at noe kan gå galt større enn om du kjøper bilen i Norge, hvor du blant annet er beskyttet av kjøpsloven og har større muligheter til å sjekke heftelser.

Forsikring ved import av bil

Hvis du skal importere en bil til Norge, så må du som kjøper skaffe eksportskilter fra landet du eksporterer fra. Disse dekker kun ansvar. I tillegg kan vi tilby deg en kaskodekning i inntil 30 dager, slik at du kan kjøre bilen hjem med full kasko.

Når bilen kommer til Norge, må du betale merverdiavgift og en engangsavgift for å få den registrert med norske skilter. Da kreves det minst ansvarsforsikring fra et norsk forsikringsselskap.

Les mer om bilforsikring

​​​Hvor mye koster det å importere bil til Norge?

Du må betale 25 prosent merverdiavgift og eventuell avgift for klimagass når du tar bilen inn til Norge. Merverdiavgiften beregnes ut fra tollverdien som inkluderer innkjøpspris, fraktkostnader og forsikringskostnader frem til den norske grensen. Etter at bilen er godkjent i Norge må du betale engangsavgift og vrakpantavgift.

Her kan du beregne hva det koster å importere bilen du vurderer å kjøpe​

Velg riktig bil 

Bruk gjerne tid på å sjekke forskjellige nettsider før du bestemmer deg for hvilken bil du ønsker å se nærmere på og eventuelt kjøpe.

Når du sammenlikner prisen mellom biler på det norske markedet og biler i utlandet er det viktig at bilene er omtrent like gamle, har gått like langt og har det samme utstyret.

Husk å ta med merverdiavgift og andre avgifter ved import av bil i regnestykket.

På finn.no finner du et utvalg av biler til salgs i utlandet

Råd for deg som skal kjøpe bruktbil utenfor Norge

  • Ikke skriv under på en avtale du ikke forstår
  • Finn ut hvem som eier bilen, og om det er pant i den.
  • Vær kritisk til forhandleren.
  • Lær deg avgiftsreglene.
  • Ikke betal bilen usett.
  • Ikke betal på forskudd
  • Gjør deg kjent med innholdet i garantien.

Samle forsikringene dine hos oss

Få inntil 15 % fordelsrabatt