Sjekk bildekkene dine

Ved dekkskift er det viktig å undersøke at dekkene er trygge å kjøre med

Kontroller mønsterdybden

​Når du har funnet fram de nye dekkene, må du samtidig sjekke om det er på tide å bytte dem ut. Mønsterdybden har mye å si for bilens kjøreegenskaper – og ikke minst sikkerhet.

For kjøretøyer med en tillatt totalvekt under 3 500 kilo er kravet til mønsterdybde på vinterdekk 3 millimeter. Vår anbefaling er allikevel å skifte når mønsterdybden er under 4 millimeter.

Kravet til mønsterdybde på sommerdekk er 1,6 millimeter, men vi anbefaler 3 millimeter.

Husk at det skal være minimum mønsterdybde over ¾ av slitebanens bredde og rundt hele dekkets omkrets. ​

For å sjekke mønsterdybden, kan du bruke en mønsterdybdemåler, som du kan kjøpe på ditt nærmeste verksted eller bilrekvisitabutikk.

Sjekk lufttrykket

Når du har skiftet dekk, er det samtidig viktig å undersøke lufttrykket. Dekktrykket er viktig med hensyn til kjøresikkerhet, komfort, drivstofforbruk og dekkslitasje. Informasjon om riktig dekktrykk finner du i bilens instruksjonsbok. Ofte kan du også finne bilprodusentens anbefalte lufttrykkstall på nedre del av dørkarmen på førersiden.

Ved mye last i bilen bør trykkes ofte økes noe. Også dette finner du informasjon om i instruksjonsboken. Det er en god regel å sjekke lufttrykket jevnlig, i hvert fall annenhver måned.

Hva kan skje hvis dekkene mine har for liten mønsterdybde?

Hvis dekkene dine ikke oppfyller kravene, øker du faren for både vannplaning og dårlig veigrep. I tillegg risikerer du å få avkortning, som i praksis fører til høyere egenandel dersom du skulle få en skade. Les mer i vilkårene på siden vår om bilforsikring.

Maks 10 % bonus ved skade

På vår bilforsikring får du kun 10 % bonustap ved skade, og null tap for parkeringsskade. 

Bilforsikring

Bilforsikring

Vi har markedets beste bilforsikring med 40 % startbonus, og opptil 75 % bonus på bil nummer to. 

Sjekk pris på bilforsikring

Bytte-dekk-guide

De viktigste verktøyene til et dekkskift er en skikkelig jekk og en hjulvinne. Husk også å sjekke at vinterdekkene dine holder mål.

Tips til bytte av dekk