Unngå innbrudd

Synes du det er kjedelig å finne bilen med knust sidevindu om morgenen? Tøm bilen selv. En tom bil er mye mindre attraktiv å bryte seg inn i.

Tøm bilen selv!

Når du parkerer bilen lønner deg seg å tømme den selv, før tyvene gjør det. Parkeringspenger eller en pakke sigaretter kan ofte være fristelse stor nok til å gjøre innbrudd.

Har du stereoanlegg med mulighet for å ta av frontpanelet, eller som kan tyverisikres på annen måte, bør du gjøre det. I nyere biler er ofte stereoanlegget innebygd i bilen. Dette er lite attraktivt for tyven siden det er vanskelig både å demontere og å gjøre seg nytte av slike anlegg senere.

Lås ned verdisakene

Husk at forsikringsavtalen din sier at verdigjenstander skal være nedlåst i hanskerom eller bagasjerom hvis de oppbevares i bilen. Har du lagt fra deg mobiltelefonen i passasjersetet, vil den dermed ikke være dekket av forsikringen hvis den blir stjålet.

Bruk hodet når du parkerer

Tenk over hvor du parkerer. Er det mørkt og folketomt der bilen står, er det perfekte arbeidsforhold for tyvene. Er det mye knust glass i gaten fra før, kan det tyde på at området ofte er hjemsøkt av tyver. Er bilen din den eneste på parkeringsplassen er den et enkelt mål, spesielt hvis det er lite folk og trafikk i området. Forsøk alltid å parkere bilen på en åpen opplyst plass med mye mennesker og trafikk i nærheten. ​​​​​​​​

Les hva som dekkes av biltyveri og innbrudd​