Europeiske Reiseforsikring får terningkast 6 – igjen!

Beste reiseforsikring: «Helt enkelt en virkelig god reiseforsikring», ifølge Norsk Familieøkonomi.

TekstIf-redaksjonen
FotoIf
Dato24.06.2021

For tredje gang på rad har Super helårs reiseforsikringen vår fått terningkast 6 av Norsk Familieøkonomi. Europeiskes Super reiseforsikring får dessuten kalle seg «best i test» av Norsk Familieøkonomi, og er dermed øverst på pallen blant de norske reiseforsikringene.

«Helt enkelt en virkelig god reiseforsikring», skriver Norsk Familieøkonomi om Super helårs reiseforsikring.

Les mer og beregn pris på reiseforsikring

Norges beste reiseforsikring -10 reiseforsikringer vurdert

Ti selskaper er vurdert i testen. Ekspertene i Norsk Familieøkonomi har sett på pris, varighet, dekning for reisegods, mobiltelefoner, sykkel, forsinket bagasje og egenandel på leiebil. Men de har også vurdert dekningen for de alvorlige hendelsene som de fleste av oss ønsker å være dekket for, men ikke vil tenke på. Slik som sykdom og sykehusinnleggelse, død, invaliditet, syketransport og tilkalling av familie.

I testen går Norsk Familieøkonomi også gjennom behovet for reiseforsikring når du «bare» skal på norgesferie. De konkluderer med at det kan være forskjeller på kundenes behovet, men at reiseforsikringen er viktig også i Norge ved sykdom, avbestilling og reisegods.

Et eksempel er om du eller noen i familien blir syk ved avreise, eller om det oppstår en annen akutt situasjon som gjør at du eller noen i reisefølget ikke kan dra på en bestilt tur, for eksempel etter ulykke eller brann.

Norges beste reiseforsikring

– Vi er glad for at Europeiske Super Helårs Reiseforsikring nok en gang er kåret til Norges beste reiseforsikring, sier produktsjef Hilde Øverby.

 – Tøft å få bilen rundstjålet

– Vi er veldig fornøyd med å på ny bli kåret til best i test. Våre kunder kan være sikre på at de har med seg den beste reiseforsikringen i bagasjen på reise både i Norge og utlandet, sier produktsjef Hilde Øverby.

Europeiskes egne eksperter synes imidlertid at det er vanskelig å velge hvilken del av reiseforsikringen som er viktigst:

– Det er dekningen som sikrer økonomisk hjelp når du blir syk eller skadet på reise som er den viktigste, objektivt sett. Samtidig kan det være svært tøft å finne bilen sin rundstjålet midt i ferien, eller å våkne opp med influensa den dagen verden skal erobres, sier Lasse Nygård, som er Europeiskes produktspesialist og legger til:

– Derfor er det ikke så enkelt å måle dekningene opp mot hverandre, for det er den dekningen kunden trenger akkurat der og da som oppleves som den viktigste. Vi er glad for at vi kan gi både økonomisk og ikke minst praktisk hjelp til de aller fleste på reise.

Her er noen av dekningene i Super helårs forsikring som fremheves:

  • Uhellsdekningen er testens beste uhellsdekning.
  • Leiebildekningen inkluderer bildelingstjenester, motorsykkel og bobil, ikke bare leiebil.
  • If og Europeiske har få unntak for ekstremsport.
  • Prismessig er forsikringen blant de billigste for personer som er 40 år. For andre aldersgrupper er forsikringen midt på tre prismessig.
  • Reiseforsikringen gjelder nå også for covid-relaterte hendelser.
  • Under korona har Europeiske videreutviklet reiseforsikringen, og tilbyr blant annet en egen dekning for reiser i Norden.

Europeiske dekker deg på tur

Europeiske reiseforsikringen er nå gyldig for reiser i EU, Schengen-land og Storbritannia, uansett om du er vaksinert eller ikke. Det er nemlig kostbart å bli syk på tur: I 2019 betalte norske forsikringsselskaper mer enn 1 milliard kroner for kunder som ble syke på tur. I Europeiske hadde vi blant annet denne saken i 2020: Marit brakk ryggen på Bali 

Vi har også Standard helårs reiseforsikring. Her finner du oversikt over hva som er forskjellen mellom de to reiseforsikringsvariantene Super og Standard. 

Vil du lese hele testen? Norsk Familieøkonomi har lagt saken åpen for alle i èn uke fra og med 23. juni. Les saken før du kjøper reiseforsikring. (Etter 30. juni må du ha abonnement for å lese saken hos Norsk Familieøkonomi.)

Beregn pris på reiseforsikring
Les alt om reiseforsikring her