Kite-drøm på pause

Stine Svarverud og venninnen hadde lenge planlagt en kite-ferie til Kapp Verde, blant annet for å feire venninnens 50-årsdag. Men så skjedde det som absolutt ikke skulle skje: Stine testet positivt for covid-19 og kunne ikke reise.

Stine Svarverud kiter på utenlandstur

Den aktive vinimportøren hadde allerede måttet avlyse en reise til Kenya, og andre reiser i jobbsammenheng og på privaten, og gledet seg derfor stort da hun og venninnen bestilte en kite-ferie til Kapp Verde. Endelig skulle de gjøre noe gøy!

– Vi booket reisen allerede i september 2021 og desto nærmere vi kom avreisedatoen, desto mer sikker var jeg på at dette kom til å gå i boks. Men jeg var også klar over at det var en smittefare, så den siste uken før vi skulle dra holdt jeg meg unna alt og alle, forteller Stine.

I over to år har de fleste av oss satt livene våre på pause, og mange har utsatt de tingene de liker å gjøre på ubestemt tid. Slik har det også vært for Stine Svarverud.

Corona til besvær

For å få reise til øygruppen i Atlanterhavet, måtte Stine og venninnen ha dokumentasjon på at de hadde testet negativt for covid-19.

– Jeg begynte å kjenne meg litt uggen i halsen da jeg var på fjellet, og bestemte meg derfor for å ta en selvtest. Da jeg så de to tykke strekene visste jeg at løpet var kjørt, sier hun.

Stine bestemte seg derfor for å reise hjem fra fjellet for å ta en PCR-test via kommunen hun bor i. Deretter kontaktet hun If Europeiske reiseforsikring.

– Alt var veldig smidig. Jeg sendte inn nødvendig dokumentasjon, fikk behandlet saken min og så kom pengene dagen etter. Dermed kunne vi kontakte reiseselskapet og få turen flyttet. Når sånne ting først skjer og planene går i grus, er det helt fantastisk å finne en løsning så raskt, sier Stine.

Stine Svarverud med en kite på standen
Stine i sitt ess! Nå ser hun frem til nye kite-eventyr.

Vil at kundene skal reise

Andreas Handeland er kommunikasjonsdirektør og reiseekspert i If Europeiske Reiseforsikring. Han er glad for at vi kan hjelpe kundene med å få oppfylt reisedrømmene sine.

– Nordmenn er naturlig nok reiselystne nå og ønsker å skape nye, flotte ferieminner. Derfor er vi glad vi kan tilby kunder som Stine god hjelp når ting ikke går etter planen. Blir man syk før avreise og kan dokumentere dette, får man dekket avbestillingskostnader, understreker han.

Han sier videre at forsikringsselskapet for tiden mottar flere slike henvendelser nå som smitten øker:

– Covid anses som annen akutt sykdom, og dermed dekkes både avbestilling og eventuell behandling på reisen. Så lenge man har satt seg godt inn situasjonen på reisemålet, samt hvilke regler og restriksjoner som gjelder, ser vi ingen grunn til at man ikke skal kunne planlegge utenlandsreiser. Også er vi der hvis noe uforutsett skulle skje, sier Handeland.

Husk å sjekke UDs Reiseklar-app eller nettsidene til UD før du reiser, så er du sikker på at det ikke har kommet nye, offisielle reiseråd til landet eller området du skal til.

God sommer!