For mange er det blitt Casual Friday hele uken, viser en ny undersøkelse fra If. (Foto: Morguefile)

Joggebukse er blitt den nye jobbebuksa

Nordmenn på koronakontor innrømmer at de jobber i t-skjorte og kosebukse, viser en ny undersøkelse.

TekstIF-REDAKSJONEN
FotoMorguefile/CC

Når selv myndige statsråder stiller på videooverført pressekonferanse i strandsandaler, da følger norsk arbeidsliv etter.

En ny undersøkelse forsikringsselskapet If har gjennomført om hjemmekontor under koronasituasjonen viser:

  • 45 prosent sier at de er kledd i litt mer fritidsaktig antrekk enn til vanlig
  • 31 prosent som synes «det holder med joggebukse og t-skjorte eller lignende»
  • 23 prosent av dem som jobber hjemmefra svarer at de kler seg om til vanlig arbeidsantrekk

Det går det frem av undersøkelsen YouGov har gjort for forsikringsselskapet If. Et landsrepresentativt utvalg på 1010 personer over 18 år har deltatt i undersøkelsen.

Trangt om plassen

For mange har jobbhverdagen de siste ukene bestått i å sjonglere videomøter, hjelp med mattelekser og rydding av byggeklosser. Fire av ti svarer at det har vært vanskelig å å holde tiden mellom det som er jobb og det som er privat fra hverandre.

Mange stuer og soverom har blitt omskapt til kontorer. Over halvparten sier at de bruker et slikt rom til hjemmekontor også. Mer enn hver tiende person som jobber hjemmefra under koronasituasjonen peker på at det har vært mange i husstanden – og trangt – slik at arbeidsforholdene ikke har blitt så bra.

Det er kort vei til jobb for mange om dagen, og selv om jobb og fritid går litt om hverandre for en del, svarer nesten ni av ti alltid eller nesten alltid starter arbeidsdagen som om de hadde vært på jobben.

Fire av ti svarer at de savner å møte kollegaene og være i et i fysisk arbeidsfellesskap.

Bedre dekning på hjemmekontor

Nylig la If et tillegg til yrkesskadedekningen under koronasituasjonen. Tillegget kom på plass for å sikre at alle ulykker som skjer på hjemmekontoret er dekket. Før korona ville du bare for eksempel bare være dekket av yrkesskadeforsikring mens du satt på arbeidsplassen din hjemme og jobbet, ikke når du tok lunsjen din på kjøkkenet. Det samme var tilfelle hvis du tok med telefonen ut i parken eller skogen ut for å ta et video- eller telefonmøte med kollegaer. Dette er nå dekket.

Endringene er tilbakevirkende fra 12. mars i år, den dagen myndighetene gikk ut med anbefaling til folk om å jobbe hjemmefra hvis det var mulig. Tilpasningen er i første omgang på 60 dager, og uten at det koster noe ekstra.