Derfor støtter vi i If Åpen Brannstasjon

Brann er noe av det verste som kan ramme en familie. Vi vil gjerne at dere skal slippe å oppleve det.

Karoline Forsberg Høiby og Jon Berge
Foto: If

21. september er det Åpen Brannstasjon over hele landet. Vi vet at de yngste elsker Åpen Brannstasjon, og at de lærer mye av et besøk. Målet vårt er å gjøre hver eneste av de små besøkende om til en brannsjef – din brannsjef. På sikt håper vi at de blir trygge voksne som kan forebygge brann.

Tilfeldigheter kan avgjøre

Det er snakk om tilfeldigheter om man blir rammet av brann. For en av oss kunne havregrøt til frokost ha endt med katastrofe: Bare flaks gjorde at gryta på komfyren ikke hadde begynt å brenne da Karoline kom tilbake til stekeplaten som sto på mange timer senere. Hendelsen for noen år tilbake gjorde inntrykk.

Sterkest inntrykk gjør familiene

Familiene som ringer oss etter brann gjør sterkest inntrykk. De mangler ofte tak over hodet og egen seng. Men har du tenkt på vinterklærne, skiene i kjelleren, arvegodset og sølvtøyet du har i en kasse på loftet? Hva med familiebildene? Og hva med pass, kodebrikkene til banken og bankkortene? Nettbrett med bilder du ikke hadde tømt, PC-en med viktige dokumenter, bunaden du har arvet, nøkkelen til hytta og barnas tegninger. 

Ikke alt kan erstattes

En brann er en vond og langvarig opplevelse, spesielt hvis den blir stor. I If møter vi familiene etterpå. Vi vet at livet sjelden fungerer som før.

Den viktige brannsikkerheten

Brannsikkerhet er viktig, og derfor har vi noen av landets beste eksperter på brann og forebygging. Vi har et eget sikkerhetssenter der brannfolk og eksperter trener på å redde vanlige folk som deg og meg. Vi har også en egen sikkerhetsbutikk der du får tak i alt som kan gi deg bedre brannsikkerhet hjemme. Vi jobber forebyggende, og vi samarbeider med Brannvernforeningen – hele året.

Vi sponser også Åpen Brannstasjon, en lørdag i september der foreldre og besteforeldre kan ta med barna på brannstasjoner over hele landet for å lære brannsikkerhet.