Tør du kjøpe drømmehuset før du selger din egen bolig?

Ønsker du å selge boligen din før du kjøper ny? Men, hva om drømmeboligen glipper? Unngå hele situasjonen ved å kjøpe riktig forsikring.

TekstIf-redaksjonen
Foto
Dato14.11.2018

Det å kjøpe bolig, er en prosess preget av mye usikkerhet. De fleste ønsker å selge sin gamle bolig kjapt og til en god pris, slik at de vet hva de kan rutte med i en kjøpsrunde. Men for mange er det dessverre ikke slik.

– Mange ender opp med å kjøpe ny bolig før de har fått solgt sin gamle, noe som fører med seg stor uvisshet om økonomien i nærmeste fremtid, sier Ole Lislebø, ansvarlig for boligforsikring i If.

Løsningen kan være Dobbel boligforsikring. Dette er ment som et en utvidet trygghet for deg som står i en kjøp/salg-situasjon, og er inkludert hvis du kjøper If Boligkjøperpakke hos en av våre samarbeidende eiendomsmeglere.

Les mer om If Boligkjøperpakke

Hva er Dobbel boligforsikring?

Det største stressmomentet når du sitter med to boliger, er at du får dobbelt opp med låneutgifter. I tillegg må du ha husforsikring for begge adresser. Det er dette Dobbel boligforsikring kan løse for deg. Sliter du med å få solgt den gamle boligen din, dekker forsikringen nemlig både rentekostnadene og forsikringsutgiftene på den.

– Prismessig skiller det om lag 20 til 30 prosent mellom Standard og Super. Dobbel boligforsikring er kun inkludert i Super. Prisforskjellen kan variere noe mellom husforsikring og innboforsikring, men med tanke på den utvidede forsikringen så er det definitivt verdt pengene, sier Lislebø.

For at Dobbel boligforsikring skal gjelde, må du ha kjøpt Super senest innen overtakelsesdatoen for den nye boligen din.

Hvor lang tid kan det gå uten at du selger den gamle boligen?

Selv om boligmarkedet har vært sterkt de siste årene, er det alltid en viss risiko for at salget går tregere enn forventet. Ifølge Lislebø er det helt enkelt pris og etterspørsel som gir svingninger i boligmarkedet.

–I storbyene var det høy turnover store deler av fjoråret, og veldig mange kjøpte ny bolig før de solgte gammel. Når markedet snudde, ble boligene liggende lenger ute før de ble solgt, sier han.

Å stå med to boliger over en lengre periode kan ta knekken på enhver bankkonto. Så hvor lenge vil Dobbel boligforsikring dekke utgiftene?

– Etter at du har kjøpt ny bolig, er det karenstid på tre måneder. Det er fordi dette er den tiden du normalt må beregne på å få solgt. Deretter gjelder forsikringen i ni måneder. If dekker inntil 10 000 kroner i doble rentekostnader per måned, i tillegg til forsikringspremien på den gamle og usolgte boligen, forteller Lislebø.

Beregn pris på Super innboforsikring