Bilskilt med registreringsnummer

Med reg nr finner du ut om bruktbilen er et godt kjøp — før prøvekjøring

Visste du at du kan få mye informasjon om bruktbilens tilstand kun ved å sjekke registreringsnummeret? Nå kan du også enkelt avsløre svindel med kilometerstand.

TekstIf-redaksjonen
FotoNTB Scanpix/Terje Pedersen
Dato07.12.2018

Kjøp og salg av bruktbil er et av områdene som innebærer flest klager. Vil du vite om bilen er et godt kjøp, må du som regel prøvekjøre bilen for å sjekke av de viktigste punktene.

Men visste du at registreringsnummeret alene kan gi deg mye informasjon om tilstanden på bruktbilen?

Bilanalysen kan hjelpe deg å skille kuppene fra katastrofene

Sjekk heftelser på registreringsnummeret

Hvis selger har lånt penger og brukt bilen som sikkerhet for lånet, vil kreditoren eller långiveren tinglyse en heftelse på bilen. Dette kan for eksempel dreie seg om billån, noe som er ganske vanlig.

Men visste du at heftelsen følger bilen og overtas av ny eier når den selges? Det viktigste å tenke på hvis det er heftelser på bilen, er derfor at du er helt sikker på at heftelsene slettes før du betaler bilen og registrerer den på deg.

Sjekk om bilen har heftelser i Brønnøysundregisteret

Bilens historikk kan avsløre juks med kilometerstand

Det lønner seg å få en oversikt over når bilen har vært gjennom EU-kontroll og servicehistorikk. En bil som har vært jevnlig på service, vitner om en eier som har vært opptatt av å ta vare på bilen.

Ved hver EU-kontroll rapporterer verkstedet kilometerstanden på bilen inn til Statens vegvesen. Derfor er det nå enklere å oppdage juks med kilometerstanden. Statens vegvesen vil likevel gjøre deg oppmerksom på at avvik i kilometerstand også kan skyldes tastefeil ved registrering.

Biler med tilstandsrapport

Har bilen gått gjennom en NAF-test eller fått en tilstandsrapport fra et bilverksted,  vil du få grundige opplysninger om hvilken tilstand bilen er i. Den skal ta for seg alle viktige punkter, blant annet: motor, girkasse, bremser, hjuloppheng, batteri, klimaanlegg, sikkerhet og rust.

Bør du prute på prisen?

Det er ikke alltid så lett å vite om bruktbilen har riktig pris. Skal du prute eller ikke? I Bilanalysen får du en oversikt over alle biler av samme merke og årsmodell +/- ett år, som ligger til salgs på Finn.no akkurat nå. Hvis du ser store prisforskjeller, kan dette selvfølgelig skyldes store forskjeller i bilenes tilstand, men det kan likevel gi en nyttig pekepinn.

Bilanalysen hjelper deg med å finne alle bilopplysninger

Bilanalysen hjelper deg med å finne både heftelser, servicehistorikk og eventuelle avvik i kilometerstand. Den sammenligner også prisen med tilsvarende modeller som ligger ute på Finn akkurat nå.

Prøv Bilanalysen