Forsikring av elbil

Hva bør du tenke på når du skal forsikre elbilen?

Bilforsikring på elbil trenger ikke å være en elbilforsikring. Men pass på at dette er inkludert i forsikringen du velger.

TekstIf-redaksjonen
FotoThomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Dato19.11.2018

If sin bilforsikring dekker også elbiler og hybrider. Selv om det er de samme vilkårene som gjelder for elbil og bensin- og dieselbil, betaler du ikke for de samme dekningene. Kenneth Havrevoll, spesialist på motorforsikring i If, forklarer:

– Har du bilforsikring i If, betaler du kun for den risikoen din bil blir eksponert for. Eiere av elbiler betaler selvfølgelig ikke for dekninger som kun gjelder fossilbiler, som for eksempel feilfylling. På samme måte får du lavere pris på If sin beste bilforsikring , Super bilforsikring, hvis bilen din fortsatt har nybilgaranti, siden mange av maskinskadene erstattes på garantien og ikke forsikringen.

Kenneth Havrevoll, spesialist på motorforsikring.

Kenneth Havrevoll, spesialist på motorforsikring i If. Foto: Gunhild Gjølstad

Med bilforsikring i If er du og elbilen din i trygge hender. Beregn pris på bilforsikring her

Hvis batteriet slutter å virke

Den mest sårbare delen i en elbil er batteriet. Hvis batteripakken går ned for telling, og du blir nødt til å bytte batteri i løpet av bilens levetid, kommer det naturlig nok til å koste penger. Super bilforsikring erstatter batteripakken på elbil og hybrid hvis det slutter å virke før bilen har kjørt 200 000 km eller er under 8 år, uten at du får bonustap.

Hvis elbilen går tom for strøm

Noen elbilister har opplevd at batteriet på bilen er ustabilt, spesielt i kaldt vær. Både delkasko, kasko og Super bilforsikring hos If, gir deg veihjelp som sørger for at du kommer deg til nærmeste ladestasjon dersom du skulle kjøre batteriet strømtomt.

Hvis ladekabelen blir stjålet

Det er hovedsakelig to ting en elbil er avhengig av for å komme seg fra a til å, ladekabel og batteri. Ladekabelen kan koste så mye som 20 000 kroner, mange er derfor redde for at denne skal bli stjålet. Med Ifs delkasko, kasko eller Super bilforsikring får du erstatning ved tyveri av ladekabel.

Hvis elbilen må på verksted

Mange har behov for leiebil hvis bilen blir stående på verksted. Får du en skade, slik at elbilen eller hybriden din må på verksted, vil If alltid forsøke å få tak i elbil eller hybrid som leiebil. Dersom If ikke kan tilby elbil, får du refundert utleggene til bompenger og drivstoff.

Enkelte elbiler kan bli stående lenge på verksted. Havrevoll anbefaler derfor Super bilforsikring, som gir deg leiebil så lenge bilen står på verksted, uansett hvor lang tid reparasjonen tar.

Beregn pris på bilforsikring

Tema

Bil
Bilbytte
Barn
Flytte