Redd liv og verdier – og spar penger på forsikringen din

I 2019 ble det registrert totalt 311 større landbruksbranner i Norge. Verdier for mer enn 403 millioner kroner gikk tapt. Og disse tallene gjelder bare for branner hvor skadeserstatningen var på over 100 000 kroner. I tillegg kommer en rekke mindre branner og branntilløp som medfører skader og driftsstans.

Undersøkelser utført av Landbrukets brannvernkomité (LBK) i 2010, med oppfølging i 2014, viser at elektrisk anlegg og elektrisk utstyr står for 2 av 3 branntilløp i landbruksbygg. Dette ønsker vi å gjøre noe med – og vi håper du vil være med!

Sammen kan vi bidra til å beskytte liv og verdier

For å aktivt bidra til å redusere brannrisikoen, støtter vi installasjon og vedlikehold av Active Fire Barrier ved å redusere prisen på brannforsikringen på bolighus på gården, driftsbygning og driftsløsøre. Ta kontakt med oss for å få vite hva du kan få i prisreduksjon.

Active Fire Barrier forhindrer brann ­– helt automatisk

Som sagt: 2 av 3 branner starter i det elektriske anlegget. Norsk klima, og implementering av moderne løsninger i landbruket, medfører et høyt strømforbruk. Dette, i kombinasjon med gasser som eroderer koblinger og skap som står kaldt, gir økt stress på el-anlegget. Som igjen fører til økt risiko for varmgang og branntilløp. Majoriteten av dagens el-anlegg er eldre og dimensjonert for et langt lavere strømbehov enn moderne anlegg. Samtidig ser vi at nye anlegg kan være utsatt for komponentfeil, installasjonsfeil eller underdimensjonering.

Ved elektrisk feil som medfører overbelastning i fordelingstavle og komponenter, avgis det gasser før åpen flamme oppstår. Active Fire Barrier er et norskutviklet system som oppdager disse gassene, kutter strømtilførselen og varsler deg om feil i el-anlegget slik at branntilløpet blir forhindret.

Når installasjonen er gjennomført så vil vi at du dokumenterer det for oss:

• Send oss samsvarserklæring for installasjon av AFB-systemet

• Ved el-kontroller iht. vanlige forskrifter, skal kontroll av AFB-systemet dokumenteres

• Skifte ut detektorer hvert 6. år

Kontakt en av våre landbrukseksperter så får du vite mer om Active Fire Barrier og hvordan vi sammen kan redusere antall branner i norsk landbruk.

Bestill hos våre samarbeidspartnere

 • Bravida

  Bravida Norge tilbyr tjenester innen elektro, rør og ventilasjon, og spesialområdene: sikkerhet, sprinkleranlegg, kjøling, elkraft og teknisk bygningsdrift. Bravida Fire & Security er Norges ledende leverandør av totalløsninger innen brann- og sikkerhetstjenester.

  Bestill hos Bravida
 • Elfag/Onninen

  Med 110 medlemsbedrifter over hele landet er Elfag en av Norges mest kjente elektrikerkjeder. Våre elektrikere ønsker alltid å finne de beste løsningene for kundene, og har stolthet i å opptre pålitelig og ryddig. Elfag-elektrikeren garanterer kvaliteten på sine arbeider, materialer og utstyr i 5 år. Det er derfor du bør velge Elfag.

  Bestill hos Elfag
 • Solar/Sikringen

  Solarkonsernet er et ledende europeisk sourcing- og serviceselskap innen elektro, VVS og ventilasjon. Solar Norge er en naturlig samarbeidspartner for majoriteten av frittstående installasjonsbedrifter, samt medlemmene i elektrikerkjeden Sikringen.

  Bestill hos Solar
  Finn elektriker hos Sikringen

 • OneCo Elektro

  OneCo Elektro har siden 1910 vært en av Norges ledende landsdekkende elektroentreprenører med fokus på totalleveranser og forebyggende løsninger. OneCo Elektro har god erfaring med installasjon av Active Fire Barrier, noe som bidrar til økt sikkerhet og gode tilbakemeldinger fra kunder.

  Bestill hos OneCo Electro